AMP Nedir ve Mobil Pazarlamadaki Önemi | Pc Webim
Ana Sayfa » Tanıtım Yazısı » AMP Nedir ve Mobil Pazarlamadaki Önemi
Tanıtım Yazısı

AMP Nedir ve Mobil Pazarlamadaki Önemi

Sanal dünyada sıklıkla karşınıza çıkan kavramlardan biri olan AMP nedir? AMP bir tür projedir ve mobil sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlar. Twitter ve Google tarafından tasarlanan bu projenin özü sadeleştirilmiş HTML formuna dayanır. Açık kaynaklı olması sayesinde dileyen her kullanıcı AMP komutlarını öğrenerek buna uygun sayfalar hazırlayabilir. Bunun sonucunda elde edeceğiniz verimlilik mobil pazarlama çalışmalarınızı daha kolay hale getirecektir. Siteniz daha hızlı olacağından kullanıcı deneyiminiz artacak, trafiğiniz yükselecek ve potansiyel müşterilere ulaşabileceksiniz.

Accelerated Mobile Pages kelimelerinin kısaltılmış hali olan AMP, saf hız ve okunurluk temel alınarak tasarlanmıştır. Bu sisteme göre sayfalara ait bilgiler Google önbelleğinde saklanır ve bu sayede daha hızlı şekilde açılır. Böylece kullanıcı deneyiminin arttırılması hedeflenmektedir.

AMP Çalışmalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobil pazarlama çalışmalarınızın verimliliğini artırmak adına AMP nedir ve nasıl yapılır diye araştırma yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bunlar arasında;

  • Kodlama/ tasarım,
  • İçerik ve yerleşim,
  • Arama motorlarına açık olmak,
  • Erişilebilirlik,
  • Doğrulama,
  • Sayfayı Google Search Console’a bildirme,
  • AMP sayfasındaki hataları tespit etme,
  • Yapısal veri ile sayfa içeriğini zenginleştirme

gibi ana başlıklar yer alır. Bu aşamada HTML ile aranızın iyi olması çalışmalarınızı daha kolay hale getirecektir. Özellikle tasarım aşamasında açık kaynaklı HTML kodlarını kullanıp sayfanızı rahatça erişilebilir hale getirebilirsiniz. Kullanacağınız yapısal verilerle sayfanızı ilgi çekici yapabilirsiniz. Böylece hızlandırılmış mobil sayfalar projesinde aktif bir şekilde yer alabilirsiniz.

Mobil Pazarlamada AMP Ne İşe Yarar?

AMP nedir diye araştırırken elde ettiğiniz verilere göre kendinizi bu projeye dahil olmak zorunda hissedebilirsiniz. Aslında böyle bir zorunluluk yoktur. Eğer yoğun trafik hedefliyorsanız AMP kullanmanız size büyük katkı sağlayacaktır. Bu sayfaların pek çok yan teknolojiyi desteklemesi ve mobil pazarlama konusunda başarılı sonuçlar vermesi işinize yarayacaktır.

Sayfanızın hızlı yüklenmesine odaklanan AMP mobil pazarlamanın amaçları ile örtüşmektedir. Bu sayede daha fazla kullanıcıya ulaşabilir ve memnuniyeti sağlayabilirsiniz. Özellikle dönüşüm odaklı performans beklentisi olan sitelere büyük katkı sağlayan AMP teknolojisi hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Kullanıcıların büyük bir kısmının bu teknolojiye kısa süre içerisinde aşina olması ve memnun kalması mobil pazarlama açısından da avantaj sağlamaktadır. Siz de yapacağınız pazarlama çalışmalarınızı ve site performansınızı artırmak adına vakit kaybetmeden AMP güncellemesi ile fark yaratabilirsiniz. Bunun için ihtiyaç duyacağınız tüm hizmetleri SEM SEO’da bulabilirsiniz.

 

Yazar hakkında

Emirhan BÜLBÜL

Yıllardır internetle haşır neşir, bir şeyler üretmeyi seven, müzik ve teknolojiyle arası iyi bir zat-ı muhterem.

Yorum Yap